Zachtjes, van een afstand
alsof ik je daarnet nog zag

 

Voor contact
Naar inhoud website Funeralco begrafenisondermer - Kisten & urnen

Kisten en urnen

Bij het regelen van de uitvaart wordt meestal een kist uitgezocht. Wij hebben voorbeelden van kisten zodat u zich vooraf kunt oriënteren op het aanbod. De kisten zijn verkrijgbaar in alle prijsklassen en in diverse materialen. Op deze pagina volgt een overzicht van de mogelijkheden.
Traditionele kist, crematiekist, ecokist, kist naar eigen ontwerp, kist van natuurlijke materialen, zachte kist, aaibare kist...
Buiten het klassieke gamma kisten in hout, verdelen wij als enige in het Antwerpse ook ecologische kisten.

Zowel de extravagante Ecopod, die naar wens met een persoonlijke tekening kan beschilderd worden, als andere volledig uit natuurlijke materialen vervaardigde kisten, waarvoor geen bomen gekapt dienen te worden, behoren tot ons standaard gamma.

Urnen

Een urn is een persoonlijk gedenkteken waarin de as of een deel van de as van de overledene wordt bewaard. Wij zouden u graag willen aanraden om u eerst te oriënteren op wat u mooi vindt. Zo komt u op ideeën die u eventueel samen met uw familie kunt bespreken. Om u hierbij te helpen, hebben wij adviezen voor u bij het keuzeproces.

U kunt kiezen voor een urn die past bij degene zoals hij of zij was. U kunt ook kijken naar de passies van de overledene, naar de vorm, kleur en materiaalsoort. U moet ook rekening houden met uw woonomgeving of interieur.
Een urn kan op vele plaatsen gezet worden. Het is dan ook belangrijk om na te denken over de toekomstige plaats van de urn. Er is ook keuze in urnen die symboliek of een gevoel uitbeelden.